Javno vodenje – Javorniki

V nedeljo 14. aprila 2019 ob 10.00 uri vas vabimo na javno vodenje po nekdanjem mejnem območju Javornikov. S tem nadaljujemo naše zadnje terensko druženje, kjer smo si ogledali Planino in njene mejne prehode.
Ogledali si bomo nekdanje gozdarske naselbine, maloobmejni prehod, številne poljske položaje, nekdanje mesto koncerta Doppolavoro iz leta 1940, podzemna zaklonišča, utrdbe, obrambne in financarske vojašnice ter tudi kakšno kapelico ali dve iz tistega obdobja.

Gre za območja Jurjeve in Otoške doline ter Čela, ki ste jih v preteklosti lahko dodobra spoznali preko naših objav, prav tako ne bo manjkal niti razgled z nekdanje opazovalnice na Cerkniško jezero.

Vseh naštetih območij si ne bomo uspeli ogledati le peš tako, da je premik z avtomobili med posameznimi točkami nujen. Zaradi (sicer lepo urejenih in enostavno prevoznih) gozdnih cest, ki nimajo veliko prostora za parkiranje smo se odločili, da bomo omejili število vozil na 5. To pomeni, da se je do 11. 4. potrebno prijaviti preko spodnjega obrazca.

https://forms.gle/fCDgk1A12gitRqfq5