Prostorska evidenca Zgodovinskega društva Rapalska meja

Člani društva skupaj ustvarjamo in vzdržujemo lastno evidenco ostalin rapalskega obdobja.  Vpogled v našo zbirko nudimo preko spletne aplikacije ter preko mobilne aplikacije ArcGIS Explorer. 

Od leta 2016 dalje zagotavljamo spletni vpogled v lokacije in opise 3902 mejnikov na ozemlju Republike Slovenije -> od mejnika na Peči (Tromeja) do sektorskega mejnika 62 pri Čabranski polici na Hrvaškem. Opisi posameznih sektorjev so dostopni na naši strani – povezava

Od leta 2019 dalje zagotavljamo karakteristično fotografijo posameznega mejnika.  

Če opazite nepravilnosti, manjkajoč objekt oziroma ste pripravljeni v naš skupni projekt vključiti svoje podatke nam pišite na info@rapalskameja.si.

Statistika vnosov

Mejnikov rapalske meje
0
Objektov mejnih služb
0
Vojaških objektov Kraljevine Jugoslavije
0
Vojaških objektov Kraljevine Italije
0
Pregledovalnik je informativne narave - uporaba na lastno odgovornost. Pri raziskovanju bodite previdni, spoštujte zasebno lastnino, vedno ocenite stanje na terenu ter se v primeru nevarnosti raje obrnite. Ob morebitni najdbi NUS (neeksplodiranih ubojnih sredstev) se jim ne približujte ter jih ne premikate. O najdbi obvestite pristojne službe na 112.
Zgodovinsko društvo Rapalska meja

Spletni pregledovalnik

3D prikaz nekdanje mejne črte na društvenem pregledovalniku

Vsakemu objektu dodelimo enolično evidenčno številko, ki služi kot povezovalni ključ za druge vsebine, hkrati pa je po njih mogoče tudi iskanje v aplikaciji.

Z letom 2020 smo uvedli prikazne fotografije za posamezen objekt. V primeru, da bi za objekt želeli prispevati svojo fotografijo bomo tega zelo veseli. Avtorske pravice ostanejo vam, s posredovanjem fotografije nam dovoljujete le objavo fotografije za namen prikazovanja na spletu.

Obrazec za posredovanje fotografij:

Povezava

*zaradi nalaganja fotografij na naš Google Drive morate imeti Google račun

Tloris vojaških utrdb in prikaz mejnikov rapalske meje

Mobilna aplikacija

Zaradi boljše uporabniške izkušnje na mobilnih napravah omogočamo tudi vpogled preko aplikacije ArcGIS Explorer. 

Aplikacija je brezplačna in za uporabo ne potrebuje registracije novega uporabnika. Za dostop do zemljevida v iskalniku aplikacije vpišite “rapalska meja”.

Trenutno je uporaba našega zemljevida v aplikaciji možna le z aktivnim prenosom podatkov (ne deljuje na območjih brez signala).  

Uporaba zemljevida v turistične namene

Ste lokalna turistična organizacija in bi radi vključili naš zemljevid na vašo spletno stran?

Pišite nam na info@rapalskameja.si