Predstavitev v Gorenji vasi

V ponedeljek smo v prostorih občine Gorenja vas -Poljane izvedli javen sestanek izvršnega odbora našega društva, z željo po predstavitvi delovanja ter tudi vpeti misli in želje lokalnih akterjev. Skupaj smo napolnili malo dvorano ter ob 18. uri pričeli s sejo. Poleg članov društva so se nam pridružili tudi vodniki po utrdbah Rupnikove linije na območju občine, učiteljica iz podružnične šole Sovodenj, kjer že leta izvajajo tudi pedagoške aktivnosti v povezavi z dogodki ob rapalski meji tako v učilnici kot na terenu, zaposleni v Škofjeloškem muzeju in raziskovalci rapalskega obdobja na obeh straneh meje.

Na seji smo predstavili društvo, njegove cilje in strategijo, željo po zdrževanju lokalnih akterjev ter ponudili pomoč v obliki arhivskih in strokovnih vsebin. Zahvaljujejomo se tudi za podarjeno knjigo Tabor v Žireh, ki se dotika tudi rapalskega obdobja.

Po predstavitvi smo pozornost namenili obiskovalcem, saj smo od njih želeli dobiti njihov vidik razvoja tovrstnih vsebin in kako si predstavljajo sodelovanje v prihodnje. Glede na to, da je njihova občina za razvoj rapalskih vsebin, tako v strokovne kot turistične namene, naredila izjemno veliko (če ne že največ) si vsekakor želimo, da bi svoje znanje delili tudi z ostalimi akterji in občinami ob nekdanji meji.